سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز را یاد بگیرید

ارائه دهنده آموزش های حرفه ای درباره تعمیرات موبایل، تعمیرات لپ تاپ، تعمیرات لوازم خانگی، آموزش آرایشی و بهداشتی

سیم پیچی موتورهای تک فاز و سه فاز را یاد بگیرید

۱۰۳ بازديد

آموزش سیم‌پیچی موتور یکی از آموزش‌های بسیار کاربردی است. زیرا در ساختار ماشین‌های الکتریکی از سیم پیچ‌های با آلیاژهای مس، آلومینیوم و.. استفاده می‌شود و این سیم‌پیچ‌ها در برابر اضافه جریان و حرارت بسیار آسیب‌پذیر هستند و در صورت بروز مشکل برای آنها می‌بایست موتورهای الکتریکی را برای بار دیگر سیم‌پیچی نمود.

موتورهای سه فاز، بخش اعظم انرژی مکانیکی کارخانه‌ها و کارگاه های تولیدی را تأمین می‌کنند، بالابرها، آسیاب ها، تسمه نقاله ها، فن ها و نظایر آن از این دسته است. از این رو سیم پیچی موتورهای سه فاز بیشتر در بحث صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا بیشتر موتورها در این بخش به صورت سه فاز هستند. همچنین سیم پیچی موتورهای تک فاز به دلیل عدم دسترسی به برق سه فاز در اماکن مسکونی بیشتر در این بخش استفاده می‌شود. در این محتوای آموزشی همراه با ما باشید به آموزش سیم پیچی موتور در موتورهای تک فاز و سه فاز می‌پردازیم.

ابزارهای مورد نیاز برای سیم پیچی موتور چیست؟

برای بازکردن الکتروموتورها، استخراج اطلاعات، سیم پیچی مجدد و نصب مجدد قطعات آن به ابزارهای خاصی نیاز است که در شکل زیر تصویر چند نمونه از آنها مشاهده می شود.

61612967.jpg

آشنایی با محاسبات، ترسیم دیاگرام و جداول سیم پیچی موتورهای سه فاز و تک فاز

برای اجرای سیم پیچی موتورهای سه فاز و تک فاز لازم است تا تعاریف و محاسبات اولیه آورده شود.

تعداد شیار (Z): تعداد شیارهای داخل پوسته موتور که قابل شمارش است را گویند.

تعداد فازها (M): تعداد فازهای شبکه برق که به الکتروموتور اتصال داده می‌شود و اغلب برای تک فاز ۱ =m و سه فاز ۳ = m است.

تعداد قطب های موتور (۲P): تعداد قطب های الکتروموتور موتور معمولا به صورت از پیش تعیین شده است. اما اگر مشخص نباشد می توان از روی سرعت روتور که روی پلاک حک شده است آن را تعیین کرد. همیشه از روی مقدار سرعت روتور که کمتر از سرعت سنکرون است میتوان تعداد قطب موتور را به دست آورد.

 

انواع روش های سیم پیچی موتورهای سه فاز

موتورهای الکتریکی سه فاز در قالب یکی از دو نوع ۱ گام کامل و ۲ گام کسری سیم پیچی میشوند که در اینجا به تفکیک هر یک مورد بررسی قرار میگیرد.

سیم پیچی گام کامل

اگر در سیم پیچی ابتدا و انتهای یک کلاف ۱۸۰ درجه الکتریکی اختلاف فاز رعایت شود و نیروی محرکه القایی بازوهای رفت و برگشت کلاف ها جمع جبری شوند سیم بندی را گام کامل گویند. در این سیم بندی تعداد شیارهای موجود بین رفت و برگشت هر کالف yP شیار خواهد بود.

سیم پیچی گام کسری

اگر در سیم پیچی ابتدا و انتهای یک کلاف کمتر از ۱۸۰ درجه الکتریکی اختلاف فاز داشته باشد سیم بندی با گام کسری گفته میشود. در گام کسری نیروی محرکه های الکتریکی بازوی های کلاف ها جمع برداری می شوند.

61612963.jpg

 

آموزشگاه فنی برق یکی از بهترین آموزشگاه های سیم پیچی موتور

موتورهای الکتریکی یک از پرکاربردترین تجهیزات برقی هستند که در محیط های صنعتی به کار گرفته می‌شوند و سیم پیچی آنها بسیار تخصصی می باشد. از این رو یکی از کارهای مهمی که در مجتمع‌های صنعتی و کارخانه ها به آن پرداخته می‌شود، تعمیر و سیم پیچی اینگونه از موتورهاست. با توجه به اهمیت موتورهای الکتریکی در بخش صنعتی بهترین راه برای کسب تخصص در این زمینه شرکت در دوره های آموزش سیم پیچی موتور در آموزشگاهی معتبر است. امروزه آموزشگاه‌های متعددی این دوره را برگزار می‌کنند. آموزشگاه فنی برق یکی از بهترین آموزشگاه‌ها در این زمینه است که همه ساله کارآموزان بسیاری را وارد بازار کار می کند. بنابراین توصیه می کنیم در صورتی که علاقه‌مند به یادگیری سیم پیچی موتور هستید در دوره این آموزشگاه ثبت نام کنید.

این آموزشگاه علاوه بر دوره فوق دوره های متعدد دیگری از جمله دوره آموزش نصب دزدگیر اماکن، آموزش تعمیرات ECU، آموزش برق ساختمان، آموزش تعمیرات موبایل و غیره را برگزار می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این آموزشگاه و بهره‌مندی از تخفیف های ویژه به سایت فنی برق به آدرس www.fannibargh.com مراجعه نمایید و برای دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۶۶۱۲۱۰۲۹ تماس بگیرید

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.